Playstation

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Playstation

Ben je een groot liefhebber van de Playstation en speel je hier graag games op? Dan wil je natuurlijk graag weten wanneer er weer een nieuwe game wordt uigebracht voor de Playstation! Gelukkig ben je op deze pagina dan helemaal op de juiste plek. Hier vind je namelijk alle headlines met het laatste gamenieuws voor de Playstation.

De spelcomputer Playstation is een product van Sony. Alle modellen Playstations, met uitzondering van de Playstation Extreme, zijn uitgebracht in drie versies. Dit zijn de Aziatische, de Europese en de Noord-Amerikaanse versie. De reden dat deze in drie versies zijn uitgebracht komt weer door de televisiestandaarden die in deze werelddelen worden gebruikt.

De Playstation is ontstaan door een mislukte samenwerking met Nintendo. Deze console werd in 1995 voor het eerst in Europa uitgebracht. In 2000 werd een goedkopere, kleinere versie uitgebracht. Dit was de PSone. Verder kwamen de Playstation 2, de Playstation Portable, de Playstation 3, de Sony Xperia Play en de Playstation Vita nog. Op de Playstation 2 waren de games al veel verder verbeterd.

De Playstation Vita is de laatste draagbare spelcomputer van Sony. Deze werd media 2012 uitgebracht. Deze spelcomputer heeft een aanraakscherm en een gevoelige achterkant. Met deze achterkant kun je de game besturen.