Nintendo

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Nintendo

Ben je een liefhebber van Nintendo en wil je altijd meer weten over de nieuwste games, consoles en handhelds van dit merk? Dan ben je hier op de juiste pagina. Hier houden wij je namelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van games, consoles en gadgets van dit merk. Je leest hier altijd het laatste nieuws over Nintendo.

Het internationale bedrijf Nintendo is opgericht in Japan. Wat ooit is begonnen als een producent van handgemaakte hanafuda kaarten, ofwel bloemenkaarten, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend, wereldberoemd bedrijf. De eerste draagbare console werd door Nintendo uitgebracht in 1980. Dit was de Nintendo Game & Watch.

Sindsdien heeft Nintendo nog veel meer consoles uitgebracht, waaronder de Super Famicom of SNES, de Nintendo 64, de Nintendo GameCube en de Nintendo Wii. Verder heeft het bedrijf ook nog een aantal handhelds uitgebracht. Dit zijn de Nintendo Gameboy, de Gameboy Pocket, de Gameboy Advance, de Virtual Boy, de Nintendo DS, de Nintendo DS Lite, de Nintendo DSi, de Ninteno DSi XL en de Nintendo 3 DS.

Daarnaast heeft het bekende merk ook tal van bekende games op de markt gebracht, zoals Mario, Metroid, Pokémon en The Legend of Zelda.