Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Films

Wil jij meer weten over de nieuwste films? Dan zit je hier helemaal goed. Wij, van Headlines.nl, houden je dagelijks op de hoogte van al het filmnieuws. Je leest hier dus alles over de nieuwste en beste films, maar ook over de sterren die op het witte doek stralen.

Nu is het heel normaal om even een filmpje te pakken of er lekker eentje thuis te kijken, maar tot honderd jaar geleden was dat wel anders. Het was toen heel bijzonder om een film te bekijken. De geschiedenis van de film gaat terug naar de negentiende eeuw. De film is ontstaan uit de fotografie. De allereerste film werd gemaakt door de Franse uitvinder Louis Le Prince. De film duurde twee seconden.

Rond de jaren twintig kwam Hollywood in opkomst en in 1928 werden de eerste filmstudio’s hier gebouwd. Hollywood was, vanwege het gunstige klimaat, een zeer geschikte filmlocatie. Het landschap was er ook mooi en er gelden weinig regels.

De eerste kleurenfilms verschenen in de jaren dertig. Deze films waren toen nog niet zo geliefd als de zwart-witfilms. Vanaf de opkomst van Hollywood is de filmindustrie steeds meer gaan groeien en succesvoller geworden. In de huidige eeuw zijn onder meer de documentairefilms en de 3D-films in opkomst geraakt. Een van de eerste 3D-films is Avatar uit 2009. Dit is de succesvolste film allertijden.