Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Boeken

Lees jij graag boeken en wil je graag weten welke nieuwe boeken er zijn verschenen? Dan blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het nieuws over alles wat met boeken te maken heeft! Gelukkig ben je op deze pagina dan helemaal op de juiste plek.

Nederland kent heel veel goede schrijvers. Een aantal heel bekende schrijvers van boeken zijn onder meer Harry Mulisch, Simone van de Vlugt, Ronald Giphart, Jan Wolkers, Gerard Reve, Yvonne Keuls, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Leon de Winter, Hella Haasse, Jan Siebelink en Tessa de Loo. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, want er zijn nog tal van andere bekende schrijvers.

Jaarlijks worden er ruim 46 miljoen boeken in Nederland verkocht. Dit zijn tegenwoordig niet alleen boeken die je kunt vasthouden, maar ook e-books. Nederland heeft het meest aantal boekwinkels ter wereld. Er zijn hier meer boekwinkels per inwoner dan in welk land dan ook.

Boeken worden in twee categorieën ingedeeld. Dit zijn fictie en non-fictie. Fictie is een verzonnen verhaal en non-fictie is een informatief, waargebeurd verhaal. Op deze pagina van Headlines.nl lees je dagelijks het nieuws over de nieuwste en beste boeken van hét moment. Verder lees je hier ook meer nieuwtjes over de schrijvers.